Ферари ще има някои нови компоненти за Гран при на Австралия, които

...
Ферари ще има някои нови компоненти за Гран при на Австралия, които
Коментари Харесай

Ферари подготвя сериозни промени по болида си

Ферари ще има някои нови съставни елементи за Гран при на Австралия, които шефът на отбора Фредерик Васьор дефинира като „ дребни неща “. Значително по-голям пакет нововъведения са планувани за след няколко надпревари – от Гран при на Емилия Романя до конкуренцията в Испания

Те са толкоз доста, че се заприказва по какъв начин шампионатът в действителност ще стартира за Ферари на пистата Имола. Гран при на Емилия Романя е шести кръг в шампионата за 2023 година Първоначалния проект бил новостите да са подготвени за конкуренцията в Баку, само че производството лишава повече време. Вече се знае, че се работи по задното окачване за повече надзор върху отстоянието от настилката и ограничение на подскачането, каквото SF-23 към момента има.

Според италиански източници ще има промени в една от отличителните черти на болида на Скудерията още от предходната година – кутиите за радиаторите. Не се чака обаче внезапен завой към структурата на Ред Бул от RB18 и RB19. SF-23 ще има и нов под. Това е нова посока в развиването на автомобила на Ферари за този сезон, подхваната след компликациите в първите две съревнования от спортната година. В Маранело са уверени, че цялостната идея на колата не е сбъркана. Неколкократно твърдяха, че е въпрос на настройки да извлекат цялостния ѝ капацитет.

Първоначално се появи информация, че пакетът ще излезе на Имола. Понастоящем се твърди, че новостите ще са разпределени в границите на няколко съревнования. Последните евентуално ще се появят в Испания. Надпреварата на пистата Каталуния до Барселона не е на нормалния си слот през май, а е изместена за началото на юни – след Баку, Маями, Имола и Монако. Основната цел в Маранело сега не била да извадят колкото се може по-бързо повече нови неща, а да подобрят скоростта на SF-23 оптимално бързо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР